Unifying Layers

Bilkent Department of Architecture is hosting archeolog Yiğit Özar for his presentation on the conservation of the past and planning of the future while the city of Istanbul is being transformed. (The lecture is in Turkish.)

Yaşayan, çok katmanlı kentlerde arkeoloji mesleği/bilimi, kalıntıları belgelemek, kurtarmak ve kentin evrimini anlamakla meşgulken bir yandan da kentin “gelişme” hedeflerinin güçlü etkisi altında kalmaktadır. Kentin geçmişinin korunması ile geleceğinin planlanması arasında uyum sağlama çabası, uygulanmakta olan kentsel ekonomi politikaları dolayısıyla bir çıkmaza sürüklenmektedir. Bildiride bu çıkmazın çarpıcı örneklerinden biri olan İstanbul’da arkeolojinin diğer kent disiplinleriyle ilişki kurma biçimlerinin mevcut yasal yönetsel çerçevenin işleyişinin ve korunması için geliştirilebilecek özgün araçların sorgulanacağı bir tartışma yürütülecektir.

Biography:

Arkeolog Yiğit Özar 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Anabilim dalı Yüksek Lisans programında öğrenimine devam ediyor. Aynı zamanda kentsel arkeoloji, koruma ve arkeoloji politikaları üzerine odaklanan Özar, 2015 yılından itibaren Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi yönetim kurulu başkanı olarak bu kapsamda çalışmalar yürütüyor.


Date: 7/11/2019 Thursday
Time: 12:40
Place: FFB-05


, ,

Department of Architecture Bilkent University FF-304A
06800 Ankara – TURKEY

Email: arch@bilkent.edu.tr

Phone: +90-312-290-3463
Fax: +90-312-266-4402